Mūva betekent ‘beweeg’ in het Punjabi. Bewegen is goed voor je lijf en voor je hoofd! Meer bewegen helpt in jouw herstel. Mūva helpt je daarbij. Je stelt beweegdoelen om dagelijks meer actief te zijn en Mūva motiveert je deze doelen te halen.

Mūva is speciaal gemaakt voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun vrienden, familie en hulpverleners. We adviseren dan ook om Mūva samen te gebruiken en in gesprek te gaan over jullie beweegdoelen en hoe jullie deze kunnen behalen.

De Mūva game is onderdeel van het Mūva Project. Dit is een onderzoekssamenwerking tussen Lister en het UMC Utrecht. Het doel van het project is om in de begeleiding van Lister meer aandacht te hebben voor een gezonde leefstijl, waar meer bewegen een onderdeel van is. De andere leefstijlgebieden waar aandacht voor zal zijn in de herstelbegeleiding van Lister is gezonde voeding, slaap en stoppen met roken. De insteek is dat cliënten van Lister samen met hulpverleners en eventueel familie en vrienden gaan werken aan een gezondere leefstijl, zodat men elkaar kan ondersteunen en motiveren.

In het Mūva Project onderzoeken we of een gezonde leefstijl een katalysator kan zijn voor het herstel van mensen met een psychische kwetsbaarheid. We onderzoeken de effecten van de Mūva leefstijlinterventies op sociaal functioneren, lichamelijke en psychische gezondheid.

De Mūva game is onderdeel van het Mūva Project. Dit is een onderzoekssamenwerking tussen Lister en het UMC Utrecht. Het doel van het project is om in de begeleiding van Lister meer aandacht te hebben voor een gezonde leefstijl, waar meer bewegen een onderdeel van is. We weten namelijk dat bewegen goed is voor je lijf, maar ook voor je hoofd. Het kan het herstel ondersteunen en bevorderen.

We willen onderzoeken of het cliënten lukt om meer te gaan bewegen als zij samen met hun hulpverleners en eventueel familie en vrienden de Mūva game gaan spelen. Daarnaast zijn we benieuwd wat voor effect dit dan heeft op de lichamelijke en psychische gezondheid.

Onze Sponsoren

En speciale dank aan alle 284 donateurs van de Innovatiesubsidie
crowdfundcampagne van De Hartstichting.

Download de game

En beweeg samen met jouw vrienden,
familie en hulpverleners!

Het Mūva Project is een samenwerking tussen

Privacy Policy